SWLT- A swingerek világa

Az alábbiakban számos, swingerrel kapcsolatos írásunkat és fordításainkat olvashatjátok. Bízunk benne, sok hasznos információval szolgálunk a világunkról, életmódunkról  ...  További érdekességekért keressétek fel Egyesületünk további online felületetit

Oct. 27, 2021

Milyen gyakran szexelnek a swingerek?

Egy átlagos randin az ember fejében felvetődhet, hogy a leendő partner vajon hány férfival/nővel volt előttünk? Míg huszonévesen ez féltékenységet válthat ki, 40 felett inkább előnynek tekintem azt, ha tapasztalt a partnerem, hiszen valószínűleg ügyesebb az ágyban… Az ember életében egy darabig számolja a partnereit, azonban amint belépünk a swinger világba, ez már lehetetlen küldetéssé válik…. A sötétben zajló nagyobb gabalyodások után sokszor még az arcára se emlékszünk a résztvevőknek…

Hollywood remek munkát végez a swingerek non-stop szexgépként való ábrázolásával. De ez valóban így lenne? Szexgépek lennénk? Nincs egyszerű válasz erre a kérdésre, mert mindannyian különbözőek vagyunk. Sok sw pár jól érzi magát nyitott kapcsolatban is, így még más és több élményben is részesülhet, mint párja. Vannak, akik Gang Bang- ben is szívesen vesznek részt, így aztán tényleg elhúznak a számok tekintetében…

Mit mond a kutatás?

2020-ban több mint 1000 swingert kérdeztek meg a State of Play tanulmányban. A kutatás szerint az aktív swingerek 51,4%-a számolt be 1-5 swinger partnerről havonta. Az aktív swingerek további 26%-ának 6-10 partnere volt.

Igen, vannak túlteljesítők, de a swingerek túlnyomó többségének 1 partnere (pár vagy solo) van havonta, és majdnem a felüknek csak körülbelül 1 játszópartnere (pár vagy solo) van 3 havonta.

Miért alacsonyak a számok?

Ezek az alacsony számok néhány embert meglephetnek, de logikus. Mindannyiunknak mozgalmas élete van. Nem könnyű gondoskodni a családunkról, a karrierünkről, és még mindig találni elég időt partnerünkre. Ezek után még próbálj meg egy szabad hétvégét találni az őrült naptáradban, hogy elmenj egy buliba vagy swingerrandira egy másik párral.

Az SWLT- n belül tagjaink egy részének sose volt még swinger élménye, egy részének időnként és csak igen kis számban vannak jelen közöttünk azok, akik rendszeresen járnak havonta vagy havonta többször… Lehet, ezzel kapcsolatban indítok is egy szavazást

Az online kereséshez ugye sok időre van szükség. Nem könnyű találni olyan swinger párost, amiben négyirányú kapcsolatot tudtok kiépíteni, amelyben mindenkit boldoggá tesztek. Időbe telik tehát, hogy megtaláljuk a potenciális swinger partnereket, és megszűrjük őket, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy jó párosítás lennénk, mielőtt még a találkozóig jutunk.

Egy swinger klubban a legtöbben azt remélik, hogy aznap este szexelni fognak, de ne lepődjünk meg, ha több estén sem találunk új játszópartnereket. Rendben van ez is, hiszen ha az a legrosszabb eset, hogy a klub legdögösebb emberével megyünk haza (tipp: ez a párod), el kell ismernünk, hogy mindannyian jó életet éltek.

Mi a megfelelő szám?

Nincs jó vagy rossz válasz e téren. Mindannyiunknak más preferenciái vannak. Mindaddig, amíg boldog vagy, és etikusan viselkedsz a pároddal és alkalmi partnereiddel, addig minden rendben.

Ha válogatós akarsz lenni, és várni szeretnél a tökéletes partnerekre, akkor várj. És várj még és még, ha kell. Lehet, hogy a Te partnereid száma kevesebb, mint másoké, de kit érdekel?!

Ez a Te életed, tehát bármennyi lehet, ahogy szeretnéd.

Ha van elég szabadidőd, és rekordot szeretnél dönteni az életed során átélt szexuális élmények számában, akkor hajrá! Minden héten más partner legyen, vagy minden héten több partner legyen? Nincs abban semmi rossz, ha felelősségteljes módon gyakoroljuk a szexuális szabadságunkat!

Hogyan kezeljük az igények eltérését?

Tett már fel nekem swingerpár egyik fele olyan kérdést, hogy baj- e, ha ő több partnerre vágyik, mint a párja? Mintha ez egy verseny lenne, amiben mindig fej- fej mellett kell haladni…

Ha időnként besokallunk és szünetre vágyunk, akkor jelezzük ezt párunknak, nem muszáj hajszolni az élvezeteket, pusztán azért, mert a párunk még nem fárad….

A swingerezés általában egy csapatjáték. Néha előfordulhat, egyiknek több jut, mint a másiknak. Lehet, hogy egyikőtök túlterhelt a munkaügyi gondok miatt, a másik pedig unatkozik otthon. Lehet, hogy egyikőtöknek kevésbé aktív a szexuális vágya vagy olyan sajátos fantáziája van, amely nem érdekli partnered. Ilyenkor több lehetőség is megfontolható.

Ha nyitottak vagytok rá, nem kell feltétlenül párként játszani. Egyikőtök önálló randevúkra is
mehet. A Hotwifing egyre népszerűbb, ahogy egyre több nő szeretne külön kalandozni. Hahó, Férfiak, ti is játszhattok külön! Ez nehezebb a férfiak számára (elnézést, a kereslet és a kínálat miatt), de még mindig működőképes, különösen, ha nyitott vagy a csoportos játék forgatókönyveiben. A nyitott kapcsolathoz, a külön utakhoz azonban hatalmas bizalom és stabil párkapcsolat szükséges. Ismerek olyan párokat, akik beszámolnak egymásnak minden egyes lépésükről, amit külön töltenek, de olyanokat is, akik nem szeretnének tudni arról, mi történt a free time alatt… Ez csakis kettőtök döntése, hogy hogyan tudjátok úgy megélni, hogy ne sérüljön a kapcsolatotok. Egy valami biztos, hogy hazugságot nem bír el ez a játék!
Onnantól, hogy egyszer hazdusz a párodnak- akár azért, mert szeretnéd, ha a számok egyensúlya látszólag fent maradjon, onnantól az egész borul és a bizalmat nehéz vagy szinte lehetetlen visszaállítani…

A másik megoldás, hogy továbbra is párban játszotok, de más dinamikával. Egyikőtök kukkoló lehet, míg a másik aktívan részt vesz benne. A kukkolás nagyszerű lehetőség és a mobiltelefonok világában a technológia megkönnyíti, hogy partnered hallgathassa, vagy akár élő videót is nézzen Rólatok. Ez még izgató játék is lehet kettőtök között…. Vannak Bluetooth szexjátékok is, amelyek lehetővé teszik, hogy mindenki részt vegyen, még akkor is, ha nem lehet mindenki ugyanabban a szobában.

Nem kell tehát húznunk a strigulákat, hacsak nincs egy elérendő cél…. Egyszerűen csak élvezzünk minden egyes alkalmat…