SWLT- A swingerek világa

Az alábbiakban számos, swingerrel kapcsolatos írásunkat és fordításainkat olvashatjátok. Bízunk benne, sok hasznos információval szolgálunk a világunkról, életmódunkról  ...  További érdekességekért keressétek fel Egyesületünk további online felületetit

Oct. 21, 2021

Mi is az a swinger?- Tévhitek és Képzetek

A swinger szó jelentése “hintázó”, “lengedező”, esetleg “kilengedező”. Egy internetes fórumon ezt így magyarázzák: a klubok látogatói állandó partnerüktől “áthintáznak” másokhoz, majd a gyönyörszerzés után visszalengenek társukhoz, akitől aztán újabb és újabb hintázással lendülnek el.

A megállapítás annyiban pontos, hogy a swingelők egy része- nagyjából felük- tényleg párcserére törekszik. S annyiban is, hogy a cserék ellenére a résztvevők saját párjukat tartják elsődlegesnek.

Valójában azonban a swinger- életforma efféle magyarázata inkább megfelel a laikus közvélemény sematikus gondolkodásának, ugyanis lélektelenséget, kiüresedettséget tükröz.

Ahogy a hetvenes években egy, a mozgalmat ellenző amerikai politikus szájából el is hangzott: “hintáznak, mint majmok az ágakon”.

A “swinger” szó elemzése tehát sajnálatos módon nem visz közelebb, sőt inkább távolít az életforma lényegének megértésétől.

Tudomásul kell venni ugyanakkor, hogy manapság szerte a világon ezzel a szleng- kifejezéssel illetik a csoportszex- összejövetelek résztvevőit.

Magyarországon még kevesen tudják, mit értsenek “swinger” alatt. A fiatalabbak egy része ugyan érti a szót (de csak annyiban, hogy valamilyen csoportszexes összejövetelről van szó, próbálni még nem próbálta), a közékorú és idősebb generációk viszont egyértelműen táncrendezvényre asszociálnak a swinger klub említésekor.
S akik tudnak róla, azok sem keltik jó hírét az életformának.

Pár éve egyik nyáron például könnyed vígjátékot mutattak be egyik színházunkban. A cselekmény a klasszikus félreértés- dramaturgiára épült: egy házaspár autója lerobban az éjszakai pusztában, becsöngetnek egy panziónak gondolt épületbe, amiről később kiderül, hogy swinger klub, s ez számtalan konfliktust okoz. A darabról egyik rádiónk beharangozó beszégletést készített, amelyben a rendező szükségesnek látta pontosítani:
- A swinger klub- magyarázta, fontosnak tartva rögtön hozzátenni, hogy ezek létezéséről eddig nem is tudott- olyan létesítmény, ahol egymásra kissé ráunt házastársak cserélgetik partnereiket.

S egy sommás definíció, szintén az internetről: “a swinger klub olyan hely, ahová ha viszel egy gádzsit, megvarrhatod az összes többit”.

Noha a swingelés tényleg alkalmas arra, hogy minden vágyunkat kielégítsük, a többség számára sokkal többet jelent, mint engedélyezett félrelépéseket, vagy kipipált szexuális hódításokat.

Tény, hogy aki néhány órát eltölt egy swinger klubban, a pornófilmek összes szereposztását megtekintheti, sőt, ki is próbálhatja.

Az előző vélekedésekben mégis súlyos tévedés, hogy abból indulnak ki: a résztvevők társuk nélkül akarják kielégíteni vágyaikat.

A swingelés lényege ugyanis éppen az, hogy társunkkal együtt jussunk a szexuális élmények magasabb fokára.

Bizonyos párok nőt vagy férfit vonnak be erotikus játékaikba, mások négyesben, hatosban, vagy még nagyobb létszámban gabalyodnak össze. Az akciók során fogják egymás kezét, s ha távolabb kerülnek, legalább szemükkel simogatják egymást.
Bár idegen testet érintenek, a lelki kapocs egy pillanatra sem szakad meg!
...
Forrás: Szarka Sándor: A csoportszex büvöletében (ajánlott olvasmány minden swingernek!)