SWLT- A swingerek világa

Az alábbiakban számos, swingerrel kapcsolatos írásunkat és fordításainkat olvashatjátok. Bízunk benne, sok hasznos információval szolgálunk a világunkról, életmódunkról  ...  További érdekességekért keressétek fel Egyesületünk további online felületetit

Oct. 21, 2021

Nem- et kaptam.... Vajon jól kezelem az elutasítást?


Ohh, mennyit beszéltünk már arról, hogy merjünk Nem- et mondani, ugye? Utoljára azt boncolgattam- saját élményeken keresztül, hogy hogyan merjük felvállalni az Igen utáni Nem- et is!

No de mi van az érem másik oldalán? Mi zajlik le bennünk egy elutasítást követően? Merünk- e újabb lépéseket tenni egy negatív élmény után?

Mai témánk, hogy hogyan álljunk fel a Nem- vagy a Nem- ek után….

A swinger szabályok nem figyelmeztetnek: Vigyázzunk az elutasításra!

A swinger az erotikus kiteljesedés és élvezet ígéretével kecsegtet. Bár gyakran megéljük a vágyainkat, a hullámzó kapcsolatok nem mentesek az elutasítás élményeitől sem.

Ezért szoktam azt mondani, hogy bármennyire is fájdalmas e felismerés, de a swinger magabiztos férfiakat követel… Míg a nők erősödnek a körülölelő tisztelet, figyelmesség, női magasztalás hatására, a férfiakat az elutasítások megtörhetik. Mert törvényszerű sajnos, hogy nőként kevesebb elutasítást kapunk, mint férfiként. Így függetlenül attól, hogy párkapcsolatban lévő vagy solo férfiról van szó, lelkileg erős személyiségnek kell lennie a kudarcok elviseléséhez.

A kérdés az, hogyan lehet túlélni őket, és ugyanolyan lelkesedéssel továbblépni?

Miért fáj ennyire az elutasítás?
Az MRI vizsgálatok azt mutatják, hogy agyunk azon területei, amelyek reagálnak az elutasításra, megegyeznek a fizikai fájdalomra reagáló területekkel. Ésszerű, hogy az elutasítás érzelmi fájdalmára úgy utalunk, mint „ha gyomron ütöttek”, vagy „arcon csaptak” volna. Az elutasítás fáj. Szó szerint.

Az elutasítás tapasztalatai hajlamosak erősíteni saját bizonytalanságunkat. A bennünk lévő Agymanók az elutasításokat bizonyítéknak érzékelik a hiányosságaink megerősítésében. Az elutasítás akkor fáj a legjobban, amikor bizonytalanságunk felerősödik, amikor sebezhetőnek érezzük magunkat.

Minél nagyobb a befektetés/az elvárás önmagunkkal szemben, annál nagyobb a veszteség.

Ha sokat dolgozunk azon, hogy egy randi összejöjjjön és nagy reményeket fűzünk a választott partnerhez/partnerekhez, annál nagyobb a csalódás. Nem kétség tehát, hogy az Igen utáni Nem az, ami a legmélyebb sebet ejti- nem véletlenül nehéz kimondanunk…

Az elutasítás felébreszti legsebezhetőbb énünket. Még akkor is, ha kedves, udvarias, nem bántó volt az elutasítás, az új kudarc felhozza az összes korábbi negatív tapasztalatot.

Hajlamosak vagyunk feleleveníteni a múltunk elutasításait is, ezáltal még mélyebben megélni az aktuális kudarcot.


A Swinger -elutasítások következményei

Még a stabil, szerető és elkötelezett kapcsolatban élő párok is érezhetik magukat úgy, mintha most dobták volna el őket.

Általában az egyedülállók és a párok is okot keresnek annak megértésére, hogy miért utasították el őket. A helyzet az, hogy az emberek ritkán közlik az elutasítás okait. És swingerként ezt nem is szabad megkérdezni, pusztán elfogadni a döntést.

Ha mégis válasszal szolgálnak, úgy érezzük, hogy egy egyszerű indok, például a „már nem érdekel minket” nem lesz elegendő. Úgy érezzük, hogy az oknak ugyanolyan bonyolultnak kell lennie, mint az ezzel kapcsolatos érzéseinknek. Tehát létrehozunk egy egész elméletet azokról a lehetséges okokról, amelyek miatt valaki elutasított minket.
Az elutasítás általában felerősödik bennünk. Jó ideig kerüljük azokat a helyzeteket, amelyek még több fájdalmat okozhatnak nekünk.

Meglepő lehet, hogy azokat az embereket is elbátortalaníthatja egy elutasítás, akik korábban már rengetegszer „sikeresek” voltak. Agyunk ragaszkodik a kudarcokhoz, mivel ezek nagyobb kockázatot jelentenek önbizalmunkra és önértékelésünkre. Figyelmünket ezen érzések megőrzésére összpontosítjuk. Akár oda is juthatunk, hogy megtagadjuk a „szerencsejátékot”. Úgy tűnik, túl sok vesztenivaló van, nem kockáztatunk még egyszer.

Hogyan lépjünk túl?
Az elutasításból való visszatérés mindenki számára más folyamat, mert másképp éljük meg magát az elutasítást is. Amikor egy pár elutasítást tapasztal, az érzelmek teljesen új keverékei jelennek meg, amelyek feldolgozása időt és erőfeszítést igényel.
Ha párként tapasztaljátok az elutasítást, bár duplája a fájdalom, az is közös élmény. Használhatjátok egymást támogatásra és bátorításra. Beszéljétek meg együtt az érzéseket. Mit váltott ki az élmény? Az a tudat, hogy szeretitek és törődtök egymással, a gyógyulás kiindulópontja lehet. Noha az elutasítás arra fókuszálhat, amink Nincs, a közös gyógyítás során emlékezünk arra, amink Van, és ez egy erős, szeretetteljes kapcsolat építőpillére lehet.

Amikor elutasítást kapunk, gyakran a korábbi fájdalmas élményeket is újra éljük. Fontos azonban megkülönböztetni a múlt tapasztalatait a jelen tapasztalataitól.

Az elutasítás semmit nem jelent, amíg nem adunk neki jelentést. Mi dönthetünk, hogy miként tekintünk rá. Például a swinger életmód tanulási folyamatának részeként tekinthetünk rá. Addig nem határozhat meg minket, amíg nem adunk neki hatalmat. Ha valaki visszautasít téged, gondolhatsz rá így is: „Jobb hamarabb, mint később” Az elutasítás közelebb vihet a következő értékes kalandhoz!

Ilyen tekintetben akár erőt is meríthetünk a múltbéli tapasztalatokból… „Ha akkor, ott Ő/Ők nem utasítanak vissza, akkor nem nyitok a másik pár felé, akivel aztán fantasztikus estét töltöttünk együtt… „Az ilyen élmények mind segíthetnek a továbblépésben…

Amikor elutasítást kapunk, hajlamosak vagyunk magunkra hárítani a hibát. Nem vagyunk elég jók, nem vagyunk elég vonzók... Van egy híres idézet Dita Von Teese -től: „Te lehetsz a világ legérettebb, lédúsabb őszibarackja, de mindig lesz valaki, aki utálja az őszibarackot.” Valami alapvető dologra emlékeztet bennünket. A legtöbb esetben nem rólunk van szó. Mások elutasítása csak saját preferenciáik kifejezése, amelynek semmi köze a saját értékünkhöz!

Lehet, hogy aznap estére pusztán meg van a maguk terve egy kiszemelt párral… Lehet, hogy épp nem érzik nyitottnak magukat senkire se… Nem láthatsz bele a másik fejébe, ezért nem veheted magadra az elutasításukat!

Ahol kapcsolatok vannak, ott elutasítások is vannak. Az elutasítás hajlamos magában hordozni a szégyenérzetet. Blokkolja a kapcsolódásokat, mivel félünk a nyitottságtól a bizonytalanságunk miatt. Ha megértjük, hogy az elutasítás az egyetemes tapasztalatok része, akkor tanulhatunk is belőle.

Tanulj és fejlődj az elutasítás tapasztalataiból.
Az elutasítás jó tanár lehet. Próbálj így hozzáállni: „Hogyan tanulhatok vagy tanulhatunk ebből a tapasztalatból?”
Ha észreveszünk egy elutasítási mintát, akkor megvizsgálhatjuk a hasonlóságokat és a különbségeket e tapasztalatok között, és hozzáigazíthatjuk a másokhoz való hozzáállásunkat.
Lehet, hogy nem a számunkra megfelelő emberek felé nyitottunk? - és ezek a tapasztalatok betekintést nyújthatnak abba, hogy mit kell megváltoztatni. Lehet, hogy a „szűrési folyamatot” vagy más kritériumokat kell finomítani.
Vagy talán másképp kell közelítenünk- más ütemben, kifejezőbben vagy finomabban kell kommunikálnunk.
Beszélgess olyan emberekkel, akik tisztelnek és törődnek veled. Könnyű hagyni, hogy a bizonytalanságok elárasztják egész lényünket, ha csak rossz üzeneteket engedünk be.

Összpontosíts azokra a nagyszerű dolgokra, amelyek téged önmagaddá tesznek. Keresd azokat a helyzeteket, amitől jól érzed magad, magabiztosnak, szexinek érzed magad. Ha párként élitek át ezt az élményt, fordítsatok időt és energiát egymás erősségeinek feltárására és érvényesítésére. Találd meg a szépséget, a jót magadban és egymásban.

És ha készen állsz…
Próbáld újra!

A swinger életmódban való randi igazi csatatér. Néha nyersz, néha veszítesz.
De a csatákat mégis érdemes megvívni. Ne hagyd, hogy az elutasítás élményei elkeserítsenek!

Ez nem arról szól, hogy hányszor próbáltad megtalálni a Te számodra megfelelő embereket; arról van szó, hogy olyan embereket kell találni, akik megérik a küldetést. Meg fogod tapasztalni, hogy a megfelelő emberrel vagy párral való találkozás, meghozza az élvezetet, örömet szerez, fantáziákat oszt meg és eléritek a kapcsolatotok új szintjeit- ezáltal pozitív értelmet ad az elutasítás sorozatának.

Mindannyian tapasztaltunk már elutasítást… Ha mind feladtuk volna az első ilyen élmény után, üresek lennének a klubok…. Nem vagy egyedül! Érdemes hát felállni!