SWLT- A swingerek világa

Az alábbiakban számos, swingerrel kapcsolatos írásunkat és fordításainkat olvashatjátok. Bízunk benne, sok hasznos információval szolgálunk a világunkról, életmódunkról  ...  További érdekességekért keressétek fel Egyesületünk további online felületetit

Oct. 21, 2021

Útmutató kezdő swingereknek….

Abszolút érett már e cikk….

Mielőtt azonban ezzel a témával foglalkoznánk, emlékeztetnünk kell Benneteket, hogy nem szabad becsapni, elcsalni felkészületlenül és rávenni a párodat a swingerre! Túl sokan élnek boldogtalan kapcsolatban és megpróbálják olyanná változtatni társukat, amilyen valójában nem. Körülbelül ugyanakkora az esélye annak, hogy meg tudod „győzni” boldogtalan partneredet a swingerről, mint meggyőzni valakit arról, hogy váljon homoszexuálissá. Valaki vagy homoszexuális, vagy nem, és a párod vagy szexpozitív személy, akit vonzhat a swinger életmód, vagy nem. Nem fogod meggyőzni őt, hogy változtasson azon, aki ő maga! Ha megpróbálod becsapni őt vagy önmagadat, elhitetve ezzel, hogy ez a jó út, az garancia arra, hogy mindent tönkre teszel!

Tehát hogyan kell kezdeni…

Remélhetőleg nagyszerű kapcsolatban éltek. Szereted a párod és a szex csodálatos. Talán néztél egy filmet, és láttál benne swinger jelenetet, és most azon tűnődsz, milyen lenne, ha…. Gondolkodsz már ezen egy ideje, és úgy gondolod, hogy jó lenne a kapcsolatodnak? A nagy kérdés, hogy hogyan hozd fel a párodnak azt, hogy Te nyitott lennél e világ felé? A válasz: Óvatosan, nagyon óvatosan!

Álljunk meg egy percre! Mindig azt hangoztatom, hogy az őszinteség fontos! Csakis teljesen őszintén lehet élni a swinger életmódot.

Az őszinteség valóban kell! De nem kell ajtóstól rontani a házba! Amikor a swinger életmódot felhozod a párodnak, jónéhány zavaros és aggasztó gondolat támadhat a fejekben. Íme néhány a leggyakoribbéletmódbeli aknék közül, amelyeket óvatosan le kell fegyverezni, és kockáztatni…

A leggyakoribb aggodalmak a swingerrel kapcsolatban…

Féltékenység – Amikor szeretsz valakit, tiszteled és becsülöd őt. Teljesen természetes, hogy féltékenység támad fel benne, amikor arra kéred, hogy ossza meg mással azt, amit a legjobban szeret az életében- Téged. Ha nem féltékeny, akkor elgondolkodhatsz azon, vajon valóban szeret- e? Biztosítanod kell őt, hogy ő az első számú nő/férfi az életedben! Együtt élitek meg az élményeket, és együtt jöttök haza! A swinger élmény ideiglenes, de a kapcsolatotok örök!

Bizonytalanság – A partnered elkezdhet tűnődni, miért akarsz másokkal szexelni? Azért, mert nem elég jó neked? Mindenki kicsit elégedetlen a testével, a szexuális teljesítményével és számos dologban bizonytalan az életében. Emlékeztessed őt arra, hogy Ő tökéletes számodra! Nyugtassad meg őt azzal, hogy gyakrabban bókolsz neki, és kimondod az érzéseidet, vágyaidat, amit a látványa, a kisugárzása, a szexi teste kelt Benned! Próbáld meg felhozni példaként neki a főzési analógiát… Egy jó steak fantasztikus, de néha nem árt, ha a steak mellett saláta vagy krumpli is van, esetleg szívesen ennénk sajtburgert – csak a változatosság kedvéért. A sajtburger nem jobb, de élvezetes, mert más. Ezenkívül emlékeztet arra, hogy értékeld a csodálatos steakjét!

Zöldebb legelők keresése – A másik, ami általában aggodalomat szülhet a partneredben, hogy helyettesíteni szeretnéd őt. Fontos megértetned Vele, hogy erről szó sincs, egyszerűen olyan új élményeket szeretnél vele közösen megélni, melyre szükség van további partner vagy partnerek bevonására, hiszen ketten nehéz megélni például az érdeshármas élményét…. És nyilván nem vállalkozik senki se nemváltó műtétre csak azért, hogy a partnere azonos neművel is megélhessen szexuális kalandokat…

A swinger biztonságos módja lehet a párkapcsolat védelmének, miközben változatosságot kölcsönöz a szexuális életnek. A swinger életmód tele van boldog, stabil kapcsolatban élő párokkal. Nem akarnak lenyúlni Téged! Ha más swinger párokkal játszotok, akkor megvéd Benneteket azoktól az egyedülállóktól vagy a közelmúltban elvált emberektől, akik esetleg érzelmi kötődést szeretnének kialakítani, hiszen a swingerben még a szóló emberek is szabálykövetők és tiszteletben tartják a párokat. Aki nem így viselkedik, azt nagyon hamar kiközösítjük…

Félelem – Még akkor is, ha párod tisztában van azzal, hogy mennyire szereted és értékeled őt, és biztosnak érzi a kapcsolatotok, továbbra is fennáll a félelem, hogy a másokkal való szexuális kapcsolat kockázatot jelenthet. Ezért lassan kell haladnotok, és egy csapatként kell működnötök. Nem véletlenül szoktuk hangoztatni, hogy a swinger megkövetel bizonyos szintű EQ- t és IQ- t, hiszen két értelmes ember pontosabban kommunikál egymással, megfelelő döntéseket hozhatnak, ami tovább emeli a kapcsolatot anélkül, hogy károsítaná azt. Tehettek óvintézkedéseket, például megállapodhattok a biztonsági szabályokról. Hozhattok például olyan szabályt, hogy nem játszotok az otthonotokhoz vagy munkahelyetekhez közel, inkább más városba utaztok klubba vagy találkozásokra. Vagy kizárhatjátok a csókot más partnerrel- erősítve ezzel azt az intimitást, ami csak köztetek van meg… Olvassatok vagy kérdezzetek utána, más párok milyen szabályokat hoznak- sokat lehet tanulni tapasztalt swingerektől.

Érzéki felfedezés…

Szóval, hogyan közölheted valódi érzéseid imádott pároddal? Első körben együtt nézhettek például olyan filmet, ami a nyitott szexualitásról, a swingerről szól vagy van benne témával kapcsolatos rész… (Nyitva?) Utána megoszthatjátok érzéseiteket a filmmel kapcsolatban. Így könnyen felmérheted, mi a véleménye, milyen félelmei, gondolatai vannak? Persze ekkor a párok többsége nem mer még őszintén beszélni, hiszen fél a másik fél reakciójától vagy akár a saját érzéseitől is… Következő lépésként nézhettek együtt swinger pornófilmet- amelyet aztán szintén kielemezhettek- beleértve azt is, hogy mely jelenetek villanyoztak fel leginkább. Amikor legközelebb a hálószobában lesztek, figyeld meg, hogy partnered szeretne -e szerepjátékot játszani a filmből élvezett jelenetek közül? A közös pornónézés még a vaníliapárok körében is gyakori, és ez nagyszerű módja annak, hogy jobban összhangban legyünk egymás vágyaival és fantáziáival.

Mindezek a szexi kommunikációk arra késztethetik partnered, hogy határozott véleményt nyilvánítson a swinger ellen. Vedd ezt komolyan, és kezeld úgy, mint egy piros lámpát. Tiszteld a véleményét, és ne erőltesd a sajátod! Ha megpróbálod rákényszeríteni partnered arra, hogy elfogadjon valamit, amit nem szeret, károsítja a kapcsolatot! Ha türelmes vagy és tiszteletben tartod partnered érzéseit, hosszú távon jutalomban részesülsz. Lehet, hogy megváltozik a véleménye a swingerről, ahogy elmélyül benne, ha folytatjátok a szexualitás feltárását- akár más irányba is. Nyitva tarthatod a beszélgetést anélkül, hogy nyomást gyakorolnál a partneredre, ami azt eredményezheti, hogy végül felkelti a kíváncsiságát a swinger életmód. Gyakran hallani, hogy a swingerek megemlítik, hogyan beszéltek a témáról évekig, mielőtt végül elég magabiztosnak érezték magukat ahhoz, hogy belevágjanak. Szóval lazíts és ne kapkodj!

Ha párod nem nyilvánított véleményt a swingerről és úgy tűnik, nem zavarja őt az életmód filmekben vagy tévében való ábrázolása, küldj fel egy tesztballont. Talán elmondhatod neki, hogy szívesen játszanál szerepjátékot – elképzelve egy swinger kalandot. Még akkor is, ha partnered pozitívan reagál az ötletre, és élvezi a szerepjátékot, ez nem jelenti azt, hogy készen áll a lépésre. Ne siess!

Hagyd, hogy párod saját tempójában haladjon. Ha túl erősen, túl hamar, túl sűrűn tolod a beszélgetést, akkor a komfortzónáján kívülre költözik, és az eredmény ritkán lesz pozitív. Légy okos és türelmes. Olyan szörnyű, ha csak egy személlyel folytatsz nemi életet, ha az a személy a legcsodálatosabb, akit ismersz? Ha partnered nyitott, a forró fantáziák valószínűleg vágyakká válnak, így újabb lépést tehettek a swingerhez. Ha feltételezzük, hogy csupa zöld lámpát kapsz, vagy legalább semlegeset, akkor haladj tovább – apró lépésenként!

Ha eljött az idő, és mindketten készen álltok a nyitásra, akkor már csak meg kell találni, milyen helyzetben éreznétek magatokat biztonságban. Klub vagy házibuli? Netán édeshármas vagy párcsere otthon vagy egy semleges helyszínen? Ez már egy következő téma….